Dobrodošli u nExt level

Obuka pisanja projekata

Za samo dva mjeseca nauči kako pisati pobjedničke projekte za bespovratna finansijska sredstva i kako i koliko možeš naplatiti svoje znanje.

Za koga smo kreirali obuku pisanja projekata?​

Imaš poslovnu ideju?

Ako imaš poslovnu ideju, ali želiš naučiti kako napisati projekat za bespovratna sredstva za finansiranje ideje.

Imaš biznis?

Ako već imaš vlastiti biznis, dobar tim zaposlenih kojima je potrebno dodatno znanje iz oblasti pisanja projektnih prijedloga za apliciranje na tendere i grantove.

Želiš pisati projekte za klijente?

Ako želiš naučiti kako napisati pobjedničke projekte kako bi pisao projekte za svoje potencijalne klijente.

Zašto obuka pisanja projekata?

Zato što u naredna dva mjeseca, mi ćemo te naučiti sljedeće:

Gdje možeš pronaći domaće i evropske investicione pozive i grantove

Kako da napišeš pobjednički projektni prijedlog i iskoristiš bespovratna sredstva na najbolji način!​

Kako da dodatno unovčiš vještinu pisanja projekata​

Fun fact!

Prije nego odlučiš da ova obuka možda nije za tebe, ili da nemaš vremena da učiš nešto novo - evo jedna interesantna činjenica. EU je do sada uložila preko 35 milijardi eura u zemlje Balkana u svrhu različitih projekata i inicijativa, i nastavlja ulagati. Svake godine se objavljuju pozivi za bespovratne investicije na ime specifičnih inicijativa, a ipak većina sredstava ostaje neiskorišteno.

Benefiti vještine pisanja projekata su očigledni , zar ne? Evo šta smo pripremili za tebe u okviru obuke.

Online nastava

Pisanje projekata je tražena vještina i ponekada nastava u učionici predstavlja prepreku. Uz online nastavu uživo sa predavačem osigurali smo praktičnost učenja iz udobnosti vlastitog doma.

Eksperti iz oblasti​

Naši predavači posjeduju više od 10 međunarodnih certifikata i preko 20 godina iskustva u oblasti pisanja projekata i certifikovani su treneri EU i Savjeta Evrope.

Informacije o grantovima​

Ostvari pravo na mjesečni newsletter sa informacijama o otvorenim tenderima, dostupnim grantovima i aktivnostima međunarodnih donatora.

Najaktuelnije informacije i teme u skladu sa trendovima industrije

Obrađujemo 19 specifičnih tema u okviru obuke uz mentora

Nastavu organizujemo grupno u učionici ili grupno online uživo sa predavačem. Termine nastave usklađujemo prema mogućnostima polaznika kako bi svi mogli prisustvovati. Predviđeno trajanje obuke je 8 sedmica ili 2 mjeseca.

Generalne informacije

Predviđeno trajanje obuke je 8 sedmica ili 2 mjeseca uz jedno predavanje sedmično. U okviru cijene obuke polaznici imaju obezbjeđenu literaturu, materijal u skladu sa 16h trajanja kursa, kao i potpunu podršku mentora.

Ciljevi obuke

Tokom obuke izučavamo specifične teme koje primjenjujete u praksi tako da ćete po završetku obuke imati u potpunosti napisan projektni prijedlog.

Certifikat

Kao dokaz pohađanja i završetka obuke. Uz certifikat polaznici će dobiti i suplement certifikata, odnosno dokument koji navodi trajanje obuke, sadržaj obuke, kao i informacije, detalje i kredencije predavača obuke.

Pogledaj plan i program obuke
 1. Uvod (osnovni pojmovi: projekat, aplikacioni obrazac, tenderi/pozivi,…)
 2. Opis problema (pozadina projekta, stablo problema)
 3. Definicija projektnih ciljeva – stablo ciljeva (opšti/glavni cilj i specifični ciljevi)
 4. Određivanje ciljnih grupa
 5. Definicija korisnika projekta
 6. Metodologija rada
 7. Predložene aktivnosti
 8. Plan realizacije
 9. Utvrđivanje rizika i pretpostavki
 10. Definicija očekivanih rezultata projekta (kratkoročnih i dugoročnih)
 11. Indikatori uspešnosti
 12. Sredstva verifikacije
 13. Matrica logičkog okvira
 14. Održivost projekta
 15. Definicija budžeta
 16. Monitoring i evaluacija
 17. Aneksi, propratna dokumentacija
 18. Sažetak projekta
 19. Proces apliciranja, korisni saveti, najčeći propusti, i korisni trikovi

Zašto Next Level obuka

Eksperti sa 20+ godina iskustva​

Jasmina Babić donosi preko 20 godina bogatog međunarodnog iskustva u edukaciji, pisanju projekata i upravljanju projektima. Polaznici će imati privilegiju učiti od stručnjaka koji je aktivno sudjelovao u mnogim uspješnim projektima širom svijeta, pružajući im neprocjenjiv uvid u globalne standarde i prakse.

Kroz obuku, Jasmina će polaznicima pomoći da razviju sposobnost identifikacije domaćih i evropskih investicionih poziva i grantova. Njeno stručno vođstvo omogućuje polaznicima ne samo da pronađu relevantne finansijske prilike, već i da nauče kako napisati pobjednički projektni prijedlog i efikasno iskoriste bespovratna sredstva.

Krajnji cilj je da polaznici dodatno unaprijede svoje vještine pisanja projekata, omogućavajući im da se istaknu u konkurenciji. Jasminino vođstvo će pružiti praktične smjernice o tome kako transformirati projektnu viziju u uvjerljiv prijedlog, istovremeno ih potičući da dodatno unovče svoje jedinstvene vještine u ovom ključnom području.

Pogledaj biografiju

Jasmina Babić, magistar ekonomije i poslovanja, Master evropskih studija završila na Univerzitetu u Gracu 2008, uža specijalistička oblast Regionalni razvoj i evropske integracije. Ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u pisanju projekata, posebno EU projekata (EIDHR, IPA, Horizon i drugi programi), upravljanju projektnim ciklusom, te reformi javne uprave, posebno u segmentu socijalne zaštite i zapošljavanja. Iskustvo u radu sa međunarodnim organizacijiama i donatorima: od 2008 -2013 u OSCEu, a od 2013. angažovana kao UN konsultant na projektima UNDPa i UNICEFa gdje aktivno učestvuje u radu komisija za odabir projektnih prijedloga i praćenju implementacije projekata, ali i kao trener u oblasti pisanja projekata, upravljanja projektnim ciklusom, javnog zagovaranja, itd. Navodimo samo neke od međunarodnih certifikata koje posjeduje: PRINCE 2 (PRojects IN Controlled Environments 2) – jedan od najprestižnijih certifikata za upravljanje projektnim ciklusom koji je priznat širom svijeta, najviše u Evropi, UK i Australiji, Certifikat u oblasti strateškog planiranja  (Action Planning Skills) izdat od strane prestižne konsultantske kuće Think Tank Consultants, te certifikat EU i Savjeta Evrope za trenera u oblasti pisanja projekata za evropske programe, kao i mnogi drugi u oblasti lobiranja i zagovaranja, javne uprave, ljudskih i manjinskih prava, rješavanja konflikata, rada u timu itd.

Jasmina Babić, mag. oec

P.S. Jeste li preskočili cijelu stranicu i odmah došli na dno stranice? U redu je, i mi to nekada radimo :))

U slučaju da si stvarno preskočio sve i došao ovdje, reći ćemo ti ukratko o čemu se radi (vjeruj nam, želiš ovo pročitati)!

Želiš li naučiti vještinu pisanja projekata od predavača koji ima preko 20 godina iskustva iz te oblasti i to online uživo sa predavačem iz udobnosti svog doma? Što to znači za tebe? Naučićeš provjerene strategije kako da riješiš probleme u pisanju projekata i kako napisati pobjednički projekat za bespovratna sredstva. Time stičeš opipljive vještine i znanje potrebno da apliciraš na domaće i inostrane grantove koje zatim možeš investirati u realizaciju svoje biznis ideje ili unapređenje poslovanja postojećeg biznisa.

Uobičajene cijene obuka ove vrste se kreću od 400€, a dostižu čak i cijenu od 1000€. Ukoliko se već danas odlučiš za pohađanje obuke, ostvaruješ 40% popusta i ukupna cijena je 285 € uz mogućnost plaćanja na dvije mjesečne rate.

Cijena obuke sa popustom

Bez dodatnih troškova!
410 285
Plaćanje na 2 mjesečne rate
Obezbjeđen materijal i literatura
Nastava online uživo sa predavačem
Sedmični termini nastave po dogovoru
Podrška 8h dnevno za sva pitanja

Ispuni kratku formu i rezerviši svoje mjesto!

Nakon što ispuniš formu naš tim će te kontaktirati da ti pruži više informacija, odgovori na sva pitanja i da te uputi u dalje korake. Pričamo uskoro!

Select your currency
BAM BiH konvertibilna marka
EUR Euro