Dobrodošli u nExt level

Obuka projektni menadžment

Unaprijedi vještine upravljanja projektima u skladu sa PRINCE2 i EU PCM metodologijama i postani vodeći projektni menadžer.

Dobrog projekt menadžera je teško naći - zato je ovo zanimanje traženo na tržištu rada​

Danas više nego ikad, pozicija projektnog menadžera je neizmjerno tražena i cjenjena i to u nekim od najuzbudljivijih industrija poput IT-a, finansija, marketinga, zdravstva i građevinarstva. U svijetu brzih promjena i dinamičnih poslovnih okruženja, projektni menadžeri postaju ključni igrači u osiguravanju uspješnosti projekata.  Njihova sposobnost da učinkovito upravljaju projektima često određuje uspjeh čitave kompanije. Sve više organizacija prepoznaje važnost stručnjaka za upravljanje projektima kako bi osigurali uspješnost svojih inicijativa. Ako imate vještine organizacije, planiranja i komunikacije, pozicija projektnog menadžera će ti donijeti izvanredne mogućnosti za rast i profesionalni uspjeh.

Za koga smo kreirali obuku projektnog menadžmenta?

Budući projekt menadžeri

Za sve polaznike sa ili bez predznanja koji žele promijeniti pravac karijere i steći nove vještine!

Korporativne obuke

Za sve kompanije koje žele dodatno edukovati svoje projektne menadžere!

Postojeći projekt menadžeri

Za sve polaznike koji žele unaprijediti svoje vještine i napredovati na trenutnom poslu!

Zašto obuka projektnog menadžmenta?

Zato što u naredna dva mjeseca, mi ćemo te naučiti sljedeće:

Dva standarda upravljanja projektima PRINCE 2 i EU PCM standard.

Kako da pravilno upravljaš projektnim resursima i kako da ispravno komuniciraš prepreke i rokove projekata.

Vještinama odličnog projektnog menadžera kako bi postao konkurentan na tržištu rada.

Šta smo pripremili za tebe?

Online nastava uživo sa predavačem

Projektni menadžment je tražena vještina i ponekada nastava u učionici predstavlja prepreku. Uz online nastavu uživo sa predavačem osigurali smo praktičnost učenja iz udobnosti vlastitog doma.

Eksperti iz oblasti​

Naši predavači posjeduju više od 10 međunarodnih certifikata i preko 20 godina iskustva u oblasti pisanja projekata i certifikovani su treneri EU i Savjeta Evrope.

Mentorstvo

Mentorske vježbe i materijal u skladu sa temama obuke. Procjenjujemo te tokom obuke i ukazujemo ti na koje segmente trebaš obratiti pažnju - sve u cilju da budeš spreman za izazove nakon obuke.

Najaktuelnije informacije i teme u skladu sa trendovima industrije

Obrađujemo 20 tema u okviru obuke uz mentora

Nastavu organizujemo grupno u učionici ili grupno online uživo sa predavačem. Termine nastave usklađujemo prema mogućnostima polaznika kako bi svi mogli prisustvovati. Predviđeno trajanje obuke je 8 sedmica ili 2 mjeseca.

Generalne informacije

Predviđeno trajanje obuke je 8 sedmica ili 2 mjeseca uz jedno predavanje sedmično. U okviru cijene obuke polaznici imaju obezbjeđenu literaturu, materijal u skladu sa 16h trajanja kursa, kao i potpunu podršku mentora.

Ciljevi obuke

Tokom obuke izučavamo specifične teme koje primjenjujete u praksi tako da ćete po završetku obuke usvojiti vještine potrebne da savladate bilo koju prepreku u projektnom menadžmentu.

Certifikat

Kao dokaz pohađanja i završetka obuke. Uz certifikat polaznici će dobiti i suplement certifikata, odnosno dokument koji navodi trajanje obuke, sadržaj obuke, kao i informacije, detalje i kredencije predavača obuke.

Pogledaj plan i program obuke
 1. Uvod (osnovni pojmovi, metodologija, koordinacija, učesnici) | Introduction (fundamental methodology and coordination);
 2. PRINCE 2 standard upravljanja projektnim ciklusom | PRINCE2 project cycle management standard;
 3. EU PCM standard upravljanja projektnim ciklusom | EU project cycle management standard;
 4. Osnovni pojmovi: program, projekat, menadžment, organizacija | Fundamental terminology: program, project, management;
 5. Osnovne komponente upravljanja projektnim ciklusom | Fundamental components of project management;
 6. Faze i koraci upravljanja projektom (project stages)
 7. Upravljanje resursima: ljudskim, materijalnim (Human and material resource management)
 8. Upravljanje vremenom (time management)
 9. Komunikacija (Communication)
 10. Upravljanje proizvodom i dijelovima proizvoda (configuration management)
 11. Upravljanje promjenama i kontrola (change control)
 12. Upravljanje rizicima (Risk management and risk log)
 13. Osiguranje kvaliteta (Project quality plan)
 14. Upravljački procesi (8 upravljačkih procesa po PRINCE 2 metodologiji) | 8 management processes of PRINCE2 Methodology
 15. Dokumentovanje i fajliranje projekta (project filing techniques)
 16. Zatvaranje projekta (lessons learned, follow-up)
 17. Monitoring i evaluacija | Monitoring & evaluation
 18. Izvještavanje (Reporting)
 19. Uporedni pregled: EU standardni model upravljanja projektnim ciklusom vs PRINCE 2 međunarodni standard | EU vs PRINCE2 comparison approach;
 20. Primjeri, korisni savjeti, preporuke | Examples, exercises, recommendations

Zašto Next Level obuka

Eksperti sa 20+ godina iskustva​

Jasmina Babić, mag. oec

Pogledaj biografiju

Jasmina Babić, magistar ekonomije i poslovanja, Master evropskih studija završila na Univerzitetu u Gracu 2008, uža specijalistička oblast Regionalni razvoj i evropske integracije. Ekspert sa dugogodišnjim iskustvom u pisanju projekata, posebno EU projekata (EIDHR, IPA, Horizon i drugi programi), upravljanju projektnim ciklusom, te reformi javne uprave, posebno u segmentu socijalne zaštite i zapošljavanja. Iskustvo u radu sa međunarodnim organizacijiama i donatorima: od 2008 -2013 u OSCEu, a od 2013. angažovana kao UN konsultant na projektima UNDPa i UNICEFa gdje aktivno učestvuje u radu komisija za odabir projektnih prijedloga i praćenju implementacije projekata, ali i kao trener u oblasti pisanja projekata, upravljanja projektnim ciklusom, javnog zagovaranja, itd. Navodimo samo neke od međunarodnih certifikata koje posjeduje: PRINCE 2 (PRojects IN Controlled Environments 2) – jedan od najprestižnijih certifikata za upravljanje projektnim ciklusom koji je priznat širom svijeta, najviše u Evropi, UK i Australiji, Certifikat u oblasti strateškog planiranja  (Action Planning Skills) izdat od strane prestižne konsultantske kuće Think Tank Consultants, te certifikat EU i Savjeta Evrope za trenera u oblasti pisanja projekata za evropske programe, kao i mnogi drugi u oblasti lobiranja i zagovaranja, javne uprave, ljudskih i manjinskih prava, rješavanja konflikata, rada u timu itd.

Jasmina Babić donosi preko 20 godina bogatog međunarodnog iskustva u edukaciji, pisanju projekata i projektnom menadžmentu. Polaznici će imati privilegiju učiti od stručnjaka koji je aktivno sudjelovao u mnogim uspješnim projektima širom svijeta, pružajući im neprocjenjiv uvid u globalne standarde i prakse.

Kroz obuku, polaznicima pružamo temeljito razumijevanje standarda upravljanja projektima, uključujući PRINCE2 i EU PCM. Jasminin predavački pristup i stručnost omogućavaju polaznicima ne samo da steknu znanje o osnovnim pojmovima, već i da ih primijene korak po korak u praksi.

Kroz primjere, vježbe i preporuke, Jasmina pruža polaznicima konkretne alate i tehnike koje mogu primijeniti u stvarnom svijetu projektnog menadžmenta. Njen pristup kroz studije slučaja omogućava polaznicima da razviju vještine upravljanja resursima, vremenom, komunikacijom i rizicima, poboljšavajući njihove praktične sposobnosti.

P.S. Jeste li preskočili cijelu stranicu i odmah došli na dno stranice? U redu je, i mi to nekada radimo :))

U slučaju da si stvarno preskočio sve i došao ovdje, reći ćemo ti ukratko o čemu se radi (vjeruj nam, želiš ovo pročitati)!

Želiš li naučiti vještine dobrog projekt menadžera od predavača koji ima preko 20 godina iskustva iz te oblasti? Što to znači za tebe?​

Naučićeš provjerene strategije kako da riješiš probleme u vođenju projekta i kako u globalu da vodiš sve vrste projekata uspješno. Time stičeš opipljive vještine i znanje potrebno da plasiraš karijeru u projektnom menadžmentu - a koje današnji poslodavci sve više traže. Obuku možeš pohađati online ili u našoj učionici u Bijeljini.​

Uobičajene cijene obuka ove vrste se kreću od 400€, a dostižu čak i cijenu od 1000€. Ukoliko se već danas odlučiš za pohađanje obuke, ostvaruješ 40% popusta i ukupna cijena je 285 € uz mogućnost plaćanja na dvije mjesečne rate.​

Cijena obuke sa popustom

Bez dodatnih troškova!
410 285
Plaćanje na 2 mjesečne rate
Obezbjeđen materijal i literatura
Nastava online uživo sa predavačem
Sedmični termini nastave po dogovoru
Podrška 8h dnevno za sva pitanja

Ispuni kratku formu i rezerviši svoje mjesto!

Nakon što ispuniš formu naš tim će te kontaktirati da ti pruži više informacija, odgovori na sva pitanja i da te uputi u dalje korake. Pričamo uskoro!

Select your currency
BAM BiH konvertibilna marka
EUR Euro